tisdag 4 september 2012

TJÄRÖFESTIVALEN 2012


Så var det dags för tredje året i rad, Tjäröfestivalen!
I år var vi många, 14 från KFÖ, vilket är rekord.
Som vanligt var vädergudarna på vår sida med uppehåll och mycket sol. På kajakparkeringen på norra delen av Tjärö låg ca 250 kajaker, en per deltagare.





Vissa av oss mjukade upp med en skärgårdtur med Bengt och Bengt och Robert, dessa kunniga guider i Blekingska arkipelagen. 


In i vassen och gentlemannakvinnan Mia drog upp Roland så han slipper blöta ner fötterna.






Justine, vår engelska kajakinstruktör, följde med på turen.


Morning has broken och trångt var det när 250 deltagare skulle äta frukost. Bättre att sitta ute i det fria.



Navigera är nödvändigt, och Ulrika Larsson lärde ut hur att göra detta.






Flerfaldige världsmästaren i surfski, Oscar Chalupsky, som har designat Epic surfski instruerar en alldeles annorlunda paddelteknik. Det blev helt rörigt i huvudet. Men han har säkert rätt eftersom han är världens snabbaste.


Massor med olika modeller Stand-up-paddle, surfskis, plastkajaker, glasfiberkajaker och uppblåsbara kajaker – alla får vara med!





                    
Monika i samspråk med Jon Turk, som vann titeln Adventures of the Year 2011. Planerar Monika en tur runt Ellsmere Island kanske?


Mingel i baren!



Underbar mat bjöds det på hela helgen, skaldjurbuffé, varmrökt lax, thaimat, soppa, gott bröd och drycker i baren. Allt för att man skall kunna ägna sig åt det väsentliga, att paddla!








I år var det första året det fanns aktiviteter för barnen.


Nikolaj torrtränade på land och busade på havet. Balansövningar på högsta nivå.




Anne-Grethe och Monika bodde i samma hus som alla världsberömda instruktörer, Jon Turk, Oscar Chapulsky och Erik Vallergren. Två snabba öl och sen var vi kaxiga nog att fråga Erik om vi kunde få prova surfski på morgonen efter. Inga problem! Och det kändes som inga problem! 


Men på morgonen när vi vaknade var vi inte lika kaxiga. Mia förbannade sin spontanitet och tog på sig torrdräkten. Lars och Anne-Grethe förbannade också Mias spontaniter och tog på sig sina torrdräkter. Monika tänkte dra sig ur med motivationen att hon inte hade någon torrdräkt och med en dåres envishet hävda att hon är nybörjare. Att hon är nybörjare plockade vi ur henne direkt och Mia lånade snabbt ut sin våtdräkt från Clas Olsson. Och sen förbannade hon också Mias spontanitet.
Erik lånade ut sina surfskis och alla fyra vinglade omkring i Epic V8:an, V10sport och slutligen V12:an som är 6,40 cm lång och 43 cm bred och rank som en trästock i vattnet. Full koncentration! Men vi gjorde det!!! Respekt!



Gruppbilden togs från taket på huset där hönorna Hillary och Lewinsky och tuppen Clinton bodde.


Johan Wirsén med Blue Garage underhöll.



Fullmånen lyste på denna sista Tjäröfestivalskväll. Nu är det ett helt år till nästa. Snyft!



 Text: Mia. Foto: Anne-Grethe (och dom bilder jag är med på har Mia tagit).

www.tjaro.com





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar